Så var det fredag igen....

Jahapp imorgon fyller min kära fammo år, så ikväll bär det av till Korpis där jag ska baka smörgåstårta åt henne=)
Å imån åker vi väl till Jerijärvi på förmiddagen å firar henne....
Sen blir det å skynda sig tillbaka till Soukis eftersom vi ska på 30-års fest på kvällen....
Många som fyller år nu...igår fyllde våran lilla beagle Elda 1år=)
Ganska nice väder idag, tog en liten promenad till "jobbet" idag å hälsade på å hämtade lite kallrökt renstek till smörgås-tårtan *mums*
När jag var påväg hem såg jag att den där förbannade lus-pudeln kom upp från våran gård, den där hunden håller på å reta gallfeber på mig å mina hundar!
Den har sprungit här minst en gång i veckan i över ett halvår, ibland flera dagar på raken! Jag kan inte fatta hur man kan ha hund om man inte håller koll på den! Den är ju rent ut sagt en trafikfara!
Jag kan ha förstående om en hund rymmer från sin ägare nångång då å då för det händer ju alla, men att bara släppa ut en hund utan att hålla uppsikt det är ju ren dumhet!!!!
Man ska alltid vara ute själv om man har hundarna lös å sticker hunden i alla fall så ska den vara kopplad! Det är det lag på i Sverige å det är inte för skoj skull vi har den lagen!
Hur skulle det se ut om alla bara släppte lös sina hundar å struntade i var dom sprang, hundarna skulle sprida sjukdomar å tjuvpara sig till höger å vänster å det skulle krylla av vildhundar!
Å tänk på alla stackare som är hundrädda!
Vi brukar ha Smilla å Akira lös på gården, men oavsett hur lydiga dom är så lämnar vi dom aldrig ensamma för dom är helt å hållet vårat ansvar å man ska aldrig lita 100% på att en hund inte sticker! Elda däremot går inte alls att ha lös eftersom hon sticker om hon får upp ett spår, så henne får vi glatt ha i koppel!
Och är det så att vi verkligen inte har tid eller ork just för dagen så har vi en hage ute på gården som dom kan få vara i själva några timmar å så var det problemet löst!
Alla ska helt enkelt inte ha hund å så är det bara! Det är min åsikt!
Nu har jag avreagerat mig lite....bra!

Heipa!

Solsken idag!

Jahapp typiskt sista dagen under påsk är det strålande sol!!!! Kunde väl ha varit såhär hela helgen! jaja det är väl bättre än ingen sol alls....
Helgen har varit fullspäckad, fredagen blev det grill-party som jag skrev tidigare, lördagen blev lite lugnare men dock utgång på hotellet på kvällen.
Igår söndag, kom mamma, min syrra å mina bröder hit och vi drog ut me skotrarna å grillade vid en sjö, sen for vi hem å fyllde på väskorna å åkte över till stugan å grillade lite där också....
När vi kom tillbaka hem efter ett x antal timmar värmde Jörgen å Jakob utebastun å badade, vi andra frächade också upp oss och sen for vi ut å käkade pizza.
Sedan var klockan redan halv nio så syskonen åkte hem till Korpis, mamma stannade över natten eftersom hon skulle ända till Pajala å det hade börjat regna.
Idag har vi passat på att njuta av solen, promenerat me hundarna å grillat hamburgare å korv ute på gården me killarna.
Ja det var väl allt jag hade att förtälja nu!

Heipa!

Lite uppdatering!!!

Ja då var det väl dags att göra ett litet inlägg här, tänkte försöka trycka in några bilder också=)
För närvarande är det mitt i påsk-helgen, långfredag för att vara mer exakt.... idag vankas det nog ett litet grillparty trots det inte så lockande vädret, är mulet å snöar ganska intensivt.
Imorgon blir det fest och utgång på hotellet om allt går enligt planerna=)
Just nu sitter jag bara å chillar å lyssnar när min kära sambo sågar ved ute på gården, skönt å se andra jobba mohahahaha
hmm....åter till bilderna, tänkte väl försöka lägga in lite bilder på en av smörgåstårtorna jag gjort dom senaste veckorna å nån bild på dogsen=)


    


Elda å Akira i full fart=)


Alla tre kommer fort när godisen åker fram=)


Dragkamp!


Matte-attack!!!


Våran knubbis Smilla=)

Nu tror jag det får räcka för den här gången....nu ska jag ut å grilla korv=)

Heipa!

RSS 2.0